Bekers: Neće biti otkaza u Maksiju

Pjer-Olivijer Bekers, prvi čovek Delez grupe, kaže da su u toj kompaniji “oduševljeni što su završili akviziciju Delta maksija u okvir Delez grupe“.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 27.07.2011.

20:37

Default images

Predsednik i generalni direktor kompanije dodaje da je to “veliki korak za dalji potencijalni rast naše kompanije“.

On navodi i da “možda ova transakcija nije značajna za Srbiju kao što je Đokovićevo osvajanje Vimbldona, ali je nešto na šta Srbija i potrošači mogu da budu veoma ponosni“.

Bekers objašnjava da su "jedan od ključnih elemenata rada te kompanije vrlo konkurentne cene na svim tržištima na kojima posluje“.

On nije mogao da precizira šta će biti sa cenama na našem tržištu, ali naglašava da će u toj kompaniji odmah početi da analiziraju politiku cena i da će se potruditi da daju konkurentne cene.

“Naravno, nisu samo cene bitne jer smo fokusirani na to da ponudimo i kvalitetan asortiman, uslugu i posebno konkurentne cene“, kaže Bekers.

Predsednik i generalni direktor kompanije Delez grupe, kaže da “nema govora o otpuštanjima radnika u okviru Delta maksija“, navodeći da se u Delezu raduju priključenju oko 15.000 radnika Delta maksija u Srbiji i drugim zemljama regiona.

“Radnici nemaju razloga za brigu i zbog toga jer Delez i Delta maksi ne posluju na istim tržištima i istim zemljama, pa nema ni opasnosti od mogućeg preklapanja“, objašnjava on.

Bekers kaže da je “kupovina Delta maksija akcivizicija za rast i radujemo se kreiranju novih poslova u narednim godinama“.

Plaćaćemo na vreme, srpsku robu vodimo u svet

Kada je u pitanju odnos prema dobavljačima, Bekers kaže da Delez grupa postoji 144 godine i objašnjava da je jedan od razloga za to i etičan i dugoročan pristup kako akcionarima, tako i potrošačima i dobavljačima.
(Novosti)
“Nema sumnje da ćemo učiniti sve da bismo imali dobre dugoročne odnose sa dobavljačima što uključuje i ’zdrav’ finansijski odnos“, navodi on dodajući da Delez grupa plaća svoje dobavljače na vreme svugde gde posluje i namerava da “apsolutno isti pristup ima i u Srbiju, kao i na svim drugim tržištima na kojima Delta maksi radi“.

“Mi želimo da budemo i bićemo dobri građani u svim zemljama u kojima Delta maksi posluje“, napominje on.

Prvi čovek Delez grupe kaže da se ta kompanija nada da će plasirati proizvode iz Srbije u Belgiji, Grčkoj, pa zašto ne i u Sjedinjenim Američkim Državama. “To bi bio fantastičan način da prezentujemo širok asortiman proizvoda našim potrošačima na različitim tržištima“, dodaje on.

“Naravno, nadamo se i da ćemo ponuditi neke proizvode iz Belgije i drugih zemalja i u Srbiji ali to nikako ne znači da planiramo da zamenimo domaće proizvode uvoznima“, kaže Bekers.

On naglašava da se u Delezu “ponose saradnjom sa lokalnim dobavljačima“ i objašnjava da su toj kompaniji, iako posluje globalno, više od 50 odsto dobavljača na svakom tržištu gde radimo lokalni dobavljači što je sjajan način za nas da se diferenciramo od ostalih trgovačkih lanaca ta tržištu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: