Do 2004. Hadžiću plata 800€ u NIS-u

Poslednji haški begunac koji je 22. jula isporučen Međunarodnom sudu za ratne zločine Goran Hadžić bio je zaposlen u NIS-u.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 23.07.2011.

00:02

Default images

On je primao platu od 800 evra sve dok protiv njega nije podignuta optužnica 2004. godine.

Istragom će se proveriti i da li je i u periodu nakon podizanja optužnice eventualno primao novčane naknade iz ovog preduzeća, piše Blic.

Hadžić je još od 1997. bio zaposlen u novosadskom NIS-u i do 2000. bio je savetnik Živka Šokolovačkog, tadašnjeg predsednika Upravnog odbora NIS-a, i član direkcije JUL-a. Nakon njegove smene posle 5. oktobra i Hadžić gubi poziciju savetnika, ali ostaje zaposlen u NIS-u sve do bekstva.

On tada biva preraspoređen na mesto samostalnog stručnog saradnika u sektoru veleprodaje NIS-a. Međutim, na radnom mestu ga je retko ko viđao, a tadašnji zaposleni u NIS-u tvrde da je Hadžić taj period provodio uglavnom po kafićima u blizini zgrade NIS-a na Bulevaru oslobođenja.

"Na posao je svraćao povremeno, zadržavao se svega po petnaestak minuta, da bi zatim sedeo po lokalima u blizini. Za sve to vreme Hadžić je najurednije primao platu", kaže izvor Blica iz NIS-a, napominjući da je Hadžić kao savetnik imao platu ekvivalentnu današnjoj vrednosti 800 evra. Kada je smenjen, smanjena mu je u plata, ali je bila redovna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: