Drašković: Dinkić sahranio privredu

Rodoljub Drašković, predsednik koncerna Svislajon Takovo, kaže da ne želi da polemiše sa Mlađanom Dinkićem, liderom Ujedinjenih regiona Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 20.07.2011.

19:19

Default images

“Sa njim polemisati je nemoralno. To je ispod mog ljudskog dostojanstva”, navodi on i dodaje da je “obmana javnosti teško krivično delo”.

On kaže i da je dao nalog advokatima da odmah pokrenu krivični postupak u ime Svislajon Takova protiv Mlađana Dinkića. Drašković naglašava i da se nada da “laži i kleveta neće proći nekažnjeno ovog puta”.

Nisam morao spomenuti ime, u objavljenom Apelu, jer i bez imena, prepoznala bi ga cela Srbija. U buduće, nisam spreman polemisati sa takvima i sličnim njemu”, dodaje on. Drašković je rekao i da je dao nalog Upravnom odboru koncerna Svislajon Takovo da sa činjenicama o poslovnim rezultatima i isplatama dividendi hitno obaveste javnost i navodi da su svi ti podaci objavljeni na sajtu Agencije za privredne registre, iza kojih stoje Revizorski izveštaji.

"Dinkić koji sahranjuje srpsku privredu i utiče na rad sudova optužuje me da sam opljačkao firme i pobegao u inostranstvo. Reč je o lažima i kleveti koji mogu da mi ugroze poslovanje. Istina je da je koncern Svislajon celokupnu dobit reinvestirao u kapital, da su sva preduzeća finansijski jaka, da imaju obrtna sredstva i da su trenutno u grupi najuspešnijih firmi u Srbiji", kaže Drašković.

Drašković, komentarišući navode predsednika gornjomilanovačkog Metalca Dragoljuba Vukadinovića, prema čijim rečima "Drašković može da napiše knjigu kako upropastiti dobro preduzeće", kaže da se "zna ko je Vukadinović i u čiju sviralu duva", aludirajući na činjenicu da je ovaj biznismen savetnik u kabinetu Dinkićeve partijske koleginice – Verice Kalanović.

Istovremeno, on naglašava da je sa sobom u inostranstvo poneo samo lični prtljag, a da su pare i firme ostale u Srbiji i radnici ne treba da brinu da će ostati bez posla. "Ovo je samo moj bunt. Svojim radnicima, kojih u okviru grupacije ima oko 2.500, poručujem da ne brinu i da čuvaju svoja radna mesta", kaže Drašković.

"U ovakvim uslovima za poslovanje nisam mogao da budem saučesnik i da gledam kako propada srpska privreda. Kao mali sam sanjao da pobedim lično siromaštvo. To sam uspeo, ali nisam pobedio siromaštvo nacije. U narodu se kaže: teško bogatašu u siromašnom selu i blago siromahu u bogatom selu. Ja, nažalost, ne mogu sam da pobedim siromaštvo zemlje", kazao je Drašković.

Takovo: Preduzeće normalno posluje

Kompanija Takovo iz Gornjeg Milanovca je saopštila da posluje normalno, da je račun odblokiran i izmiruju se sve obaveze i prema zaposlenima i prema dobavljačima.
Predstavnica za odnose sa javnošću te konditorske fabrike Olga Jovanović kaže, komentarišući saopštenje Komercijalne banke o poslovnim odnosima sa Takovom, da je kompanija bila prinuđena da se zadužuje.

Ona je navela da je pri uzimanju i otplati kredita, u vreme pre privatizacije, došlo do niza nepravilnosti, dodavši da su krediti bili štetni za Takovo.

Komercijalna banka navodi da se u svojevrsnoj kampanji koju vodi vlasnik te kompanije namerno previđa činjenica da se radi o potraživanju po presudi nadležnog suda.

Takovo je uplatilo 12 miliona evra, koliko po presudi Apelacionog suda potražuje Komercijalna banka, a vlasnik Takova Rodoljub Drašković je najavio povlačenje iz poslovanja u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: