Indeksi Berze se jedva pomerili

Indeks najlikvidnijih akcija na Beogradskoj berzi Belex15 neznatno je ojačao, za 0,18 odsto, dok je opšti Belexline minimalno oslabio, za 0,07 odsto.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 15.07.2011.

17:03

Default images

Promet je, kao i danima ranije, bio skroman - 25,45 miliona dinara (247.278 evra).

U kontinuiranoj trgovini najviše je poskupelo Vino Župa [VINZ], za gotovo tri odsto, dok je Tigar [TIGR], sa A listinga, na vrednosti dobio procenat. Po manje od procenat su povećane cene Jubmes banke [JMBN], Aerodroma [AERO], sa A listinga, i Aik banke [AIKB].

Akcijama niške banke se trgovalo za 4,6 miliona dinara a hartijama beogradske vazdušne luke za gotovo dva miliona.

Gubitnike predvodi Telefonija [TLFN] čija se cena spustila nešto više od devet odsto, na 960 dinara za akciju, što je nova minimalna cena za godinu dana. Promet je bio skroman.

Napred [NPRD] je pojevtinio gotovo sedam procenata, Privredna banka [PRBN] i Progres [PRGS] po nešto više od šest a BIP [BIPB] gotovo šest procenata.

Najviše se na kontinuiranom segmentu trgovalo akcijama Naftne industrije Srbije [NIIS], sa A listinga, za 9,2 miliona dinara.

Učešće stranih investitora je bilo oko 35 odsto u ukupnoj i trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija 52 a u prodaji 20 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: