SNS: DS i SPS peru pare preko gasa

Funkcionerka Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je da analize te stranke pokazuju da bi cene gasa trebalo da budu niže za 20 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 15.07.2011.

13:56

Default images

Ona je pozvala Vladu Srbiju da uspostavi moratorijum na rast cena energenata – na prvom mestu gasa i električne energije.

Mihajlović je zatražila i da nadležni iz Odeljenja za privredni kriminal MUP-s ispitaju poslovanje Srbijagasa i da vlada smeni poslovodstvo tog javnog preduzeća na čelu sa Dušanom Bajatovićem jer, kako je navela, njihovi rezultati pokazuju neefikasnost, gubitke i sistemsku korupciju.

“Cene gasa po analizama SNS mogu biti niže za 20 odsto", kazala je ona i dodala da zahtevi za poskupljenjem ukazuju da građani kroz cenu gasa treba da plate loše poslovanje Srbijagasa i tešku korpuciju u preduzeću.

Mihajlović tvrdi da je Srbija gas postao praonica novca za vladajući koaliciju - Demokratsku stranku i Socijalističku partiju Srbije.

Funkcionerka stranke zadužena za energetski sektor izjavila je da nadležni treba da odgovore ko je dozvolio da se Srbijagas zadužuje ne samo kratkoročnim već i dugoričnim kreditima i ko je dozvolio da mu se pripoji devet preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: