Drašković: Odlazim, ne osvrćem se

Rodoljub Drašković, prvi čovek Takova koji je juče najavio svoj odlazak iz Srbije, dan kasnije kaže da nije bio u afektu i da ostaje pri svom stavu.

Srbija

Izvor: Blic

Petak, 15.07.2011.

12:23

Default images

Dodaje da mu se posle te najave niko iz vlasti nije obratio, a njegove kolege privrednici različito reaguju na tu najavu.

„Niti me je ko zvao, niti imam nameru da odustanem od te ideje. Svako je kreator svoje sudbine, a ja sam svoju u Srbiji zapečatio. Danas je skinuta blokada kompanije Takova, uplatili smo 12 miliona duga, oslobađamo se hipoteke, a pokrenuli smo i reviziju pred Vrhovnim kasacionim sudom. Apelujem na sud da sude po zakonu i da predmet odmah uzmu u razmatranje“, izričit je Drašković. Vlasnik konfekcije Todor Mirko Todorović kaže da je želeo da školuje decu u inostranstvu, kako bi zatim radili u Srbiji. Međutim, sada se i on po prvi put zapitao.

„Vrlo smo ljuti, a verujem da je i Drašković ljut s razlogom. Danas se više nego ikada isplati otići u sivu ekonomiju i biti član stranke. Svako jutro pročitamo da su imputi skočili - struja, gas, nafta...“, kaže Todorović.

Radoslav Veselinović iz Galeb grupe navodi da je ovakav stav njegovog kolege verovatno odraz teškog nezadovoljstva.

„Želim da živim i privređujem u Srbiji. Uvek sam se borio da stvorim uslove za privređivanje ovde“, navodi Veselinović.

Miroslav Miletić iz Bambija voleo bi da Drašković ostane.

„Ja lično nisam bio u takvoj situaciji da razmišljam o odlasku. Uslovi poslovanja u Srbiji su specifični, ali to ne znači da su veoma loši ili najgori na Balkanu“, navodi Miletić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: