Novih 130 radnih mesta u Zrenjaninu

Nemačka kompanija "Drekslmajer" je u Zrenjaninu potpisala ugovor o subvencijama za zapošljavanje novih 130 radnika, u okviru "Projekta BMW".

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 15.07.2011.

09:34

Default images

Ugovor su potpisali predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i generalni direktor kompanije "Drekslmajer" za jugoistočnu Evropu i Aziju Zigfrid Angerer.

Pajtić je rekao da je "današnji dan, sa stanovišta otvaranja 130 radnih mesta, jednak otvaranju nove fabrike."

Podsećajući da je protekle četiri godine programom subvencionisanja i samozapošljavanja u Pokrajini otvoreno 23.000 radnih mesta, a u Zrenjaninu 800, Pajtić je izrazio zadovoljstvo što su ostvareni planovi rukovodstva „Drekslmajera" u pogledu poslovanja u Zrenjaninu, "najvećoj ginfild investiciji u Srbiji."

Pojedinačnim iznosom od 130.000 dinara po radniku, Vlada Vojvodine, preko pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, a u saradnji s Nacionalnom službom za zapošljavanje, sufinansirati nova zapošljavanja u toj kompaniji, koja će u zrenjaninskom pogonu tada imati 1.650 radnika.

U zrenjaninskom pogonu kablovskih setova za automobile, poizvodnja je počela maja 2008. sa 350 radnika, a sada ih u tri smene radi 1650, pretežno žena.

U pogonu otvorenom pre tri godine u Industrijskoj zoni „Bagljaš", Angerer je rekao da je veoma zadovoljan poslovanjem u Zrenjaninu i u okvuru „programa BMW" i najavio proširenje pogona za proizvodnju kablovskih setova za automobilsku industriju..

Angerer je ocenio da je „Drekslmajer" zadvoljan što su obećanja i planovi od pre tri godine obostrano ostvareni i naglasio da su radnici dobro obučeni i stručni, što će omogućiti proširenje delatnosti u Zrenjaninu novim poslovima koji su do sada obavljani samo u Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

9 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: