Tadić: Nema projekata, ali radimo

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je nepostojanje projekata ključni problem u realizaciji infrastrukturnih objekata, ali da je to krivica prethodnih Vlada.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 14.07.2011.

17:49

Default images

"Zašto je to tako i zašto u Srbiji nisu rađeni infrastrukturni projekti kuda će prolaziti centralni koridori pitanje je za svaku Vladu pre ove. Ova Vlada prionula je na posao i raspisala tendere", rekao je Tadić i dodao da će projekti zbog kog kasni realizacija ruskog kredita biti završeni.

Tadić je naglasio da se, ove godine Srbija približava realizaciji svih projekata na izgradnji autoputeva, kako na Koridoru 10, tako i na autoputu kroz centralnu Srbiju, prema Čačku i Požegi. "Potrebno je vreme da se završe projekti i zato je došlo do usporavanja radova na infrastrukturi. U roku od godinu, dve završićemo kompletnu infrastrukturu na Koridoru 10 kada su u pitanju autoputevi", rekao je Tadić.

Tadić je rekao da će do leta biti završen put do Mađarske granice i rešeni spojevi kod Beške i kod Novog Sada, koji su predstavljali problem zbog grešaka u projektovanju.

"Ispravljamo greške prošlosti, učinićemo sve da ubrzamo stvari", zaključio je Tadić. Šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je da se radi na projektima koji će biti finansirani iz ruskog kredita za razvoj infrastrukture u Srbiji, vrednog 800 miliona dolara.

"Dogovor o kreditu je postignut na nivou ministarstva finansija. Srbija će kredit dobijati sukcesivno, kako bude izrađivala projekte.
Samo se čekaju konkretni projekti i njihova finalizacija"
, kazao je Mihajlović.

Mihajlović je podsetio da je dogovor o tom kreditu postignut na nivou ministarstva finansija i da se sada očekuje da budu finalizirani projekti za koje je taj kredit namenjen.

Ruskim kreditom treba da bude finansirani završetak pruge od Valjeva do Loznice, izgradnja Beogradskog železničkog čvora i obnova pruge Beograd - Bar do granice sa Crnom Gorom.

Okvirno je planirano da od ruskog kredita u Beogradski železnicki čvor bude uloženo 182,5 miliona evra, od čega u prugu Beograd - Pančevo 45miliona, u tehničko putničku stanicu "Zemun" 29 miliona i stanicu "Beograd centar" 108,5 miliona evra.

Za izgradnju pruge Valjevo - Loznica predviđeno je 276 miliona evra, a za obnovu pruge Beograd - Bar kroz Srbiju 200 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: