SRS: Tajkuni duguju 5 mlrd. EUR

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragan Todorović zatražio je od države da dostavi spisak svih privrednika koji duguju državi i po kom osnovu.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 14.07.2011.

14:38

Default images

On je naveo da u Srbiji postoje "nedodirljivi" među kojima su, kako je naveo, Miroslav Mišković, Milan Beko i Zoran Drakulić, koji duguju državi pet milijardi evra.

Todorović je upitao i šta će Vlada učiniti kako bi mala i srednja preduzeća koja, kako je rekao, u ukupnom broju preduzeća učestvuju sa 99,8 odsto, prevaziđu ekonomsku krizu.

On je naveo da je država dozvolila da banke pljačkaju mala i srednja preduzeća i dodao da je situacija za privrednike neizdrživa.

Poslanici Liberalno demokratske partije (LDP) upitali su premijera Mirka Cvetkovića kada će početi najavljena profesionalizacija javnih preduzeća.

Poslanik Bojan Đurić pitao je premijera kada očekuje prve efekte najave o departizaciji javnih preduzeća.

Đurić je upitao koliko će direktora, na osnovu te preporuke, biti imenovano do kraja godine s obzirom na mandate koji su još u toku.

"Nedavno je formiran upravni i nadzorni odbor u aerodromu 'Nikola Tesla', i na ta mesta su ponovo imenovani svi oni koji su i do sada bili u njima, a reč je o partijskim kadrovima", kazao je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: