Alpina gradi Koridor do maja 2012.

Trasa obilaznice oko Dimitrovgrada sa sedam mostova, na Koridoru 10 biće izgređena do maja 2012., a deonica Dimitrovgrad-Sukovo-Pirot (Istok) do oktobra 2011.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 10.07.2011.

13:20

Default images

Na ta četiri lota istočnog kraka Koridora 10, prema bugarskoj granici, obavljaju se zemljani i betonski radovi, kao i izmeštanje elektroinstalacija, izjavio je predstavnik „Alpine“ Predrag Topalović.

Topalović je podsetio da je „Alpina“ na tenderu dobila posao izgradnje obilaznice bez tunela.

„Očekujemo da će naš deo obilaznice biti završen u toku aprila ili maja iduće godine, a gradnja tuneli još nije ni počela“, naveo je Topalović.

Izgradnju obilaznice oko Dimitrovgrada sa mostovima, bez tunela, finansira Svetska banka sa oko 30 miliona evra. Za izgradnju tunela je u toku tenderska procedura izbora izvođača, a najnižu cenu od 3,83 milijarde dinara ponudila je grčka „Terna S.A“.

Cela obilaznica oko Dimitrovgrada do graničnog prelaza biće dugačka 8,6 kilometara (km) - 5,7 km je trasa, 1,2 km mostovi i dva tunela dužine 700 i 1.100 metara.

Trasa budućeg autoputa od Dimitrovgrada prema Pirotu, gde radove takođe izvodi „Alpina“, podeljana je na dva lota, Pirot-Sukovo u dužini oko šest km i Sukovo-Dimitrovgrad oko 8,4 km, rekao je Topalović.

„Gradnja deonica je počela, međutim imamo problema sa materijalom. Oko milion i 300 hiljada kubika materijala nam je potrebno za te dve deonice“, rekao je predstavnik „Alpine“.

Topalović je rekao da će zbog toga biti malo kašnjenja i da bi svi radovi trebalo da gotovi u toku septembra ili oktobra 2012. godine.

Posao finansira Evropska banka za obnovi razvoj sa oko 30 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: