Cvetković: Nema mesta za kritiku

Premijer Srbije Mirko Cvetković kaže da su "naši najveći problemi bili ekonomski i to zbog svetske ekonomske krize“.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 05.07.2011.

17:33

Default images

"Van toga ja ne vidim osnov za neku ozbiljniju kritiku. Sa izlaskom iz krize otvaraju se nove perspektive", istakao je premijer Srbije.

Cvetković je najavio i da će vlada u narednim danima preporučiti organima upravljanja u javnim preduzećima da otvore konkurse za rukovodeća mesta, kako bi se na taj način započeo proces profesionalizacije upravljanja javnim preduzećima.

Premijer je podsetio da je jedna od tačaka njegovog ekspoze prilikom formiranja rekonstriusane vlade bila upravo profesionalizacija upravljanja javnim preduzećima.

"To je ono što sam postavio kao zadatak i mogu da vam kažem da ćemo mi vrlo brzo definisati preporuku javnim preduzećima da uđu u taj proces", naveo je Cvetković.

"Formalno posmatrano, organi upravljanja javnim preduzećima donose odluku o izboru rukovodstva, prema tome ne može vlada da donese odluku, ali će stati politički iza toga da javna preduzeća otvore taj proces", precizirao je premijer.

Prema njegovim rečima, to, praktično, znači da će se otvoriti konkursi za rukovodeća javna mesta u najvećim javnim preduzećima, kao što su Železnice Srbije, Elektroprivreda Srbije i druga, rekao je Cvetković.

Premijer Srbije kaže i da je siguran da će koalicija koja je trenutno na vlasti osvojiti većinu i na predstojećim parlamentarnim izborima i tako dobiti mogućnost da nastavi da vodi Srbiju.

"Sigurno je da nema šanse da izgubimo izbore. Ja mislim da će ova koalicija i nakon izbora imati mogućnost da vodi dalje Srbiju", ocenio je Cvetković.

On je rekao da takvo uverenje temelji pre svega na značajnim rezultatima koje je ova Vlada postigla, na šta upućuje i činjenica da su kritike opozicije više politički marketing i nemaju osnova, a posebno - ne nude ni rešenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: