Dividende Sojaproteina u akcijama

Skupština akcionara bečejskog preduzeća Sojaprotein će deo neraspoređene dobiti pretvoriti u osnovni kapital novom emisijom akcija.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 04.07.2011.

08:47

Default images

Inače, celokupna prošlogodišnja dobit Sojaproteina u visini od 792 miliona dinara preneta je u neraspoređenu dobit koja zajedno sa prošlogodišnjim dobitkom iznosi 2,34 milijarde dinara.

Na ime ove neraspoređene dobiti usvojeno je povećanje osnovnog kapitala emitovanjem 5.050.680 komada akcija (51,3 odsto na postojeći broj), a pravo na nove akcije srazmerno vlasničkom učešću imaju svi akcionari koji su se do dana održavanja skupštine akcionara, 30 juna, nalazili u knjizi akcionara. Novu emisiju akcija, posle usvajanja ove odluke skupštine, treba da odobri Komisija za hartija od vrednosti, posle čega se očekuje i registrovanje ovih hartija u Centralnom registru hartija od vrednosti, objavljeno je na sajtu brokerske kuće "Sinteza invest group".

Menadžment Sojaproteina je izjavio da je i tokom drugog kvartala nastavljen uzlazni trend poslovanja kompanije što najbolje potvrđuje činjenica da je u prvih pet meseci 2011. izvoz iz kompanije više nego udvostručen, odnosno povećan je za deset miliona evra u odnosu isti period prošle godine.

Trend visoke profitabilnosti nastavljen je i tokom drugog tromesečja tekuće godine, čemu su doprineli povećana efikasnost kompanije, ali i izostanak negativnih kursnih razlika koje su umnogome bile zaslužne što je kompanije u prvoj polovini 2010. ostvarila neto gubitak od 61,5 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

18 h

Podeli: