SNS: Biće nam sve gore

SNS smatra da su restriktive mere Vlade Srbije i loša ekonomska politika najviše uticale na zatvaranje velikog broja preduzeća i rekordne nezaposlenosti.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 01.07.2011.

17:19

Default images

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Nebojša Stefanović je rekao da je nezaposlenost danas dostigla 22,5 odsto, da je krajem aprila bila 22,2 odsto, a u istom periodu prošle godine tri odsto manja.

Prema njegovoj oceni, pokazatelji i trendovi govore da će situacija u toj sferi u aprilu 2012. godine biti "gora nego danas", što je posledica toga što "vlada ne čini gotovo ništa na sprovođenju ekonomskih reformi i borbi protiv korupcije i kriminala, koji uzrokuju nedostatak stranih investicija".

Stefanović je takođe rekao da dostizanje standarda Evropske unije nije samo ispunjavanje zahteva i upitnika koje ona pošalje, već postizanje boljih uslova za sve gradjane.

Stefanović je uporedio i troškove izgradnje mosta na Adi Ciganliji, koji je dugačak 929 metara i koji je, kako je rekao, koštao 404 miliona evra, sa nedavno završenim mostom u Kini dužine 42 kilometra, čija je cena iznosila između 1,5 i tri milijarde dolara.

"Kada bi vlasti Beograda gradile most u Kini on bi koštao oko 40 milijardi, što pokazuje koliko u Srbiji ne postoji ozbiljna borba protiv korupcije", smatra Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: