Za razvoj interneta 6 mil. dinara

Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) će u okviru Programa odrške projektima popularizacije interneta (4PI) dodeliti šest miliona dinara pomoći.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 01.07.2011.

11:13

Default images

Kako se navodi na sajtu RNIDS-a, rok za prijavu projekata u prvom krugu je 31. jul, a iznos odobrenih sredstava ne može da bude manji od 100.000 dinara, niti veći od milion dinara.

Ovogodišnji 4PI ima za cilj promovisanje upotrebe Interneta kao javnog dobra, dostupnog i potrebnog svim građanima Srbije i povećanje obima korisnog internet sadržaja na srpskom jeziku i jezicima nacionalnih manjina.

Za korišćenje bespovratnih sredstava iz 4PI mogu da konkurišu sva fizička i pravna lica ili preduzetnici sa sedištem na teritoriji Srbije koji ispunjavaju propisane opšte i posebne uslove.

Za dobijanje sredstava, projekat treba da je usmeren na kreiranje društveno korisnih sadržaja na Internetu, namenjenih građanima Srbije, unapređivanje informisanosti javnosti o prednostima korišćenja Interneta u svakodnevnom životu i radu, kao i na razvoj namenskih internet servisa za privredu i građane.

Projekat, takođe, treba da se bavi razvojem e-Uprave, e-Poslovanja i e-Učenja, unapređivanjem primene Interneta u istraživanju i obrazovanju i unapređivanje dostupnosti Interneta za sve građane Srbije, naročito one sa nižim stepenom obrazovanja, slabijim socijalnim statusom i umanjenim psiho-fizičkim sposobnostima.

Krajnji rok za realizaciju projekata je 1. mart 2012. godine, a ukoliko Komisija RNIDS-a ne dodeli sva raspoloživa sredstva, prijave projekata za drugi krug 4PI biće moguće do 1. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: