Nova Železnica Srbije stari kadrovi

Zoran Anđelković, generalni sekretar Socijalističke partije Srbije imenovan je za predsednika skupštine akcionarskog društva Železnice Srbije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 01.07.2011.

00:07

Default images

Anđelković je do sada bio predsednik Upravnog odbora JP Železnice Srbije, ali je to preduzeće od 24. juna registrovano kao zatvoreno akcionarsko društvo u stopostotnom vlasništvu države.

Skupština akcionarskog društva Železnica Srbije je na osnivačkoj sednici izabrala i 11 članova, među kojima su politikolog na Univerzitetu Singidunum Slobodan Radosavljević, hemičar Vukomir Mitrović iz Kraljeva, Milan Vlasinić inženjer građevine u Saobraćajnom institutu CIP, Ilija Tanackov profesor Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Marko Krstić pravnik u Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja i Aleksandar Milošević, ekonomista u Skupštini grada Kragujevca.

Predstavnici Akcionarskog društva Železnice Srbije su Zoran Antić, Perica Đordjević, Nebojša Nikić i Dragan Ranđelović, saopštile su Železnice Srbije.
Skupština je inicirala formiranje radnih grupa za izradu akata koja će omogućiti da se do kraja godine formiraju četiri zavisna društva.

To će biti društva za obavljanje delatnosti upravljanja javnom železničkom infrastrukturom, obavljanje delatnosti javnog prevoza putnika u železničkom saobraćaju i održavanje voznih sredstava, društvo za obavljanje delatnosti javnog prevoza robe u železničkom saobraćaju i održavanje železničkih voznih sredstava i društvo za obavljanje delatnosti upravljanja nepokretnostima i drugom imovinom društva.

U radu na ovim aktima učestvovaće i predstavnici sindikata.

Na predlog Vlade, kao jedinog akcionara, Skupština društva će na narednoj sednici izabrati Upravni odbor i revizora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: