Železnice - akcionarsko društvo

Železnice Srbije nisu više javno preduzeće jer su registrovane kao zatvoreno akcionarsko društvo.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2011.

09:39

Default images

Promena pravne forme tog preduzeća obavljena je 24. juna u Agenciji za privredne registre.

Vlada Srbije je 26. maja usvojila odluku o transformaciji Železnica Srbije u akcionarsko društvo.

Na osnovu Odluke o izmenama i dopunama osnivačkog akta, Akcionarsko društvo "Železnice Srbije", čiji je stopostotni akcionar i osnivač Republika Srbija, osnovaće četiri zavisna društva kapitala.

To su Društvo za obavljanje delatnosti upravljanja javnom železničkom infrastrukturom i Društvo za obavljanje delatnosti javnog prevoza putnika u železničkom saobraćaju i održavanje voznih sredstava u toj vrsti prevoza.

Takodje, biće osnovani i Društvo za obavljanje delatnosti javnog prevoza robe u železničkom saobraćaju i održavanje železničkih voznih sredstava u toj vrsti prevoza, kao i Društvo za obavljanje delatnosti upravljanja nepokretnostima i drugom imovinom društva.

Predvidjeno je i da kontrolno, odnosno matično društvo i zavisna, odnosno podredjena društva, čine Akcionarsko društvo "Železnice Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: