Dinkić: Direktori samo na konkursu

Lider URS-a Mlađan Dinkić najavljuje da će predložiti dve radikalne novine - ukidanje upravnih odbora i da vlada uopšte ne bira direktore javnih preduzeća.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2011.

10:44

Default images

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije je rekao da bi umesto upravnih odbora trebalo da postoje samo nadzorni odbori preko kojih bi država kontrolisala rad javnih preduzeća i da upravljanje treba potpuno da se profesionalizuje.

Lider URS je takođe naveo da bi trebalo da se izabere nezavisna agencija za ljudske resurse koja će dobiti mandat da testira one koji se prijave na konkurs i da potpuno ista procedura kao za prijem u privatnu firmu važi i za direktora javnog preduzeća.

Po postavljenju tog direktora vlada bi mogla da prihvati ili ne prihvati plan rada javnog preduzeća i da kontroliše njegovo ispunjenje, rekao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, direktor javnog preduzeća bi mogao na taj način da bude i neko ko je član neke partije, ali ukoliko pobedi na poštenom konkursu.

Dinkić smatra da će u Srbiji izbori na svim nivoima biti raspisani odjednom, i republički i pokrajinski i lokalni, jer bi svako drugo rešenje predstavljalo rasipanje novca, i da će najverovatnije biti održani iduće godine na proleće, u aprilu ili maju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

20 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

6 h

Podeli: