Ćirić: Vlada neće prodati Telekom

Telekom Srbija" sigurno neće biti privatizovan za vreme mandata ove vlade, kaže ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.06.2011.

18:12

Default images

Ćirić je rekao i da postoji inicijativa da država poveća svoj udeo u kapitalu "Telekoma" sa sadašnjih 80 na 100 odsto i dodao da će se o tome pregovarati u narednom periodu, ali nije iznosio detalje sa kome će ti pregovori biti vođeni.

On je objasnio i da su u toku su pripreme za transformaciju te kompanije u otvoreno akcionarsko društvo i besplatnu podelu akcija gradjanima, sadašnjim i bivšim zaposlenima u tom preduzeću.

Te aktivnost biće sprovedene u toku leta, da bi u septembru građani Srbije, radnici "Telekoma" i "Pošte Srbije" mogli da dobiju besplatne akcije, rekao je Ćirić.
Kada se završi proces transformacije srpskog "Telekoma" u otvoreno akcionarsko društvo, počeće i trgovina njihovim hartijama od vrednosti na Beogradskoj berzi, najavio je Ćirić i ocenio da će na taj način "Telekom" biti još konkurentniji na tržištu i uspešnije poslovati.

Privatizacija "Telekoma" u proleće ove godine proglašena je neuspešnom, jer jedina zainteresovana kompanija "Telekom Austrija" nije ispunila finansijske uslove u okviru dostavljene ponude, koju je vlada propisala na 1, 4 milijarde evra i nije želele da proda 51 odsto kapitala "Telekoma" ispod te cene.

"Telekom Austrija" je ponudio 900 miliona evra za kapital i 500 miliona evra za investicije u tu srpsku kompaniju u naredne tri godine, što je vlada Srbije na kraju odbila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: