Šoškić: Nema popuštanja Vladi

Dejan Šoškić, guverner NBS, tvrdi da se uredba o učešću za stambene kredite sa deviznom klauzulom od 20 odsto, ne razmatra niti se o njoj pregovara sa Vladom.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 22.06.2011.

00:03

Default images

Šoškić kaže da je spreman da sasluša argumente svake zainteresovane strane, ali da do sada, osim „očiglednog nerazumevanja i zamene teza i stavova koji zvuče kao demagogija“, nije čuo nijedan dovoljno ozbiljan argument.

On navodi da je "NBS nezavisna institucija koja samostalno donosi odluke, a ova odluka je doneta jednoglasno još 17. maja i objavljena u Službenom glasniku. Mera počinje da se primenjuje 30. juna i tu se ništa nije promenilo".

Šoškić kaže i da socijalno ugroženi slojevi stanovništva nisu ugroženi ovom merom jer imaju mogućnost da pod istim uslovima kao i do sada uzimaju subvencionisane kredite i da i dalje obezbeđuju samo 10 odsto učešća, a država preostalih 15.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: