EBRD razmatra nove kredite za EPS

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) razgovara sa menadžmentom Elektroprivrede Srbije (EPS) o novim kreditima.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 21.06.2011.

19:05

Default images

Predstavnik EBRD za Nemačku Joakim Švarcer kaže da će EBRD nastaviti da sarađuje sa EPS-om, posebno u projektima koji se odnose na primenu najnovijih tehnologija u zaštiti životne sredine, povećanju energetske efikasnosti i korišćenju obnovljivih izvora energije.

EBRD je poslednjih 10 godina u energetskom sektoru Srbije sa EPS-om uradio projekte vredne više od 200 miliona evra, rekao je Švarcer.

Generalni direktor EPS Dragomir Marković je rekao da je evropskim bankarima predstavio tehničke potencijale Elektroprivrede Srbije, dosadašnje projekte koje je kreditno podržao EBRD, kao i da je bilo reči i o budućem zakonu o energetici i poziciji EPS-a u procesu otvaranja tržišta.

"Sa EBRD radimo na projektu revitalizacije i gradnje malih hidroelektrana u vrednosti 45 miliona evra, kao i na projektu u Rudarskom basenu Kolubara, koji je vredan ukupno 160 miliona evra, od čega EBRD finansira polovinu, a očekujemo i da će ta finansijska institucija učestvovati u finansiranju izgradnje nove termoelektrane Kolubara B", rekao je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

19 h

Podeli: