Milosavljević novi član UO NIS-a

Slobodan Milosavljević, bivši ministar trgovine, novi je član Upravnog odbora Naftne industrije Srbije.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Utorak, 21.06.2011.

10:45

Default images

Milosavljević je posle odlaska iz fotelje ministra spominjan kao novi predsednik Privredne komore Srbije, član UO NIS, ali i UO Unikredit banke.

Ipak, potvrdile su se najave da će biti predstavnik države u naftnoj kompaniji, gde već sede Danica Drašković i Nikola Martinović, predstavnik SPS-a.

Njemu je, posle rekonstrukcije vlade, navodno nuđeno ambasadorsko mesto, kao i angažman u Međunarodnom monetarnom fondu. Milosavljević je posle rekonstrukcije Vlade Srbije postao savetnik u Privrednoj komori Srbije, a dve regionalne komore su ga kandidovale i za predsednika PKS. Milosavljević je, međutim, dan uoči održavanja sednice Skupštine PKS na kojoj se bira prvi čovek komore, izjavio da kandidaturu ne može da prihvati. On je naveo da u ovom trenutku nije u mogućnosti da prihvati kandidaturu i uđe u trku za mesto čelnog čoveka srpske privrede.

Milosavljević je izabran u UO sednici Skupštine akcionara NIS-a na kojoj je Petar Škundrić, bivši ministar energetike, a sada savetnik za energetiku premijera Mirka Cvetkovića, ponovo izabran za predsednik Skupštine akcionara NIS.

"Kao predsednik Skupštine akcionara NIS-a zadovoljan sam pozitivnim rezultatima koje je kompanija ostvarila u 2010. godini. Dinamika poslovanja kompanije u 2011. godini dozvoljava da se nadamo da će ovogodišnji rezultati premašiti pokazatelje iz prošle godine", izjavio je Škundrić.

U sastav Upravnog odbora NIS su ušli Igor Antonov, Vladislav Barišnjikov, Danica Drašković, Kiril Kravčenko, Aleksandar Krilov, Vadim Jakovljev, Nikola Martinović, Slobodan Milosavljević, Stanislav Šekšnja i Anatolij Černer.

Na mesto predsednika UO reizabran je Vadim Jakovljev.

Jakovljev je i zamenik predsednika Izvršnog odbora i finansijskog direktora Gaspromnjefta.

Većinski vlasnik NIS je ruski Gaspromnjeft.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: