Jordanac gazda srpskih trgovina

"Mi nismo strani već srpski trgovinski lanac", kaže Nedal Halil, vlasnik trgovinskog lanca Aman koji se našao među deset najvećih na domaćem tržištu.

Srbija

Izvor: 24 sata

Utorak, 21.06.2011.

00:10

Default images

Nedal, ili kako ga ovde zovu Neđo, u Srbiju je došao 1986. godine na školovanje. Završio je stomatologiju, oženio je Srpkinju, i prvo je posle fakulteta otišao za Kuvajt gde je živeo do izbijanja rata u toj zemlji.

"Prvu prodavnicu smo otvorili 1992. godine u Zemunu. Onda i drugu i tako smo se malo po malo širili. Do 1997. godine radili smo isključivo veleprodaju", priča Halil i s ponosom dodaje da srpsko državljanstvo ima već 23 godine. Kompanija Aman danas ima 47 objekata, od čega 45 u Beogradu i dva u Inđiji. Ukupna prodajna ovog trgovinskog lanca je 9.500 kvadratnih metara i zapošljavaju 430 ljudi.

"Do kraja godine planiramo da dostignemo cifru od 60 prodajnih objekata, a posle ćemo videti da li ćemo se širiti i van Beograda", kaže Halil o planovima za budućnost.

O trgovinskom lancu Aman se ne zna mnogo i mnogi nisu ni čuli da postoji, a njegov vlasnik kaže da im nije cilj da budu prisutni u medijima niti da troše pare na reklame.

"Mi ne trošimo novac na marketing, već na unapređenje naše usluge. Dnevno kod nas kupuje 40.000 potrošača. Oni su zadovoljni sa nama. Neka o nama govori usluga i cene artikala koje prodajemo koji su među najjeftinijima", kaže Nedal i dodaje da je u 2010. ostvaren promet od dve i po milijarde dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

10 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: