Prijave za privatizaciju Novosti

Savet za borbu protiv korupcije podneo je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv sedam osoba zbog nezakonite privatizacije Novosti.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 17.06.2011.

15:36

Default images

Krivična prijava podneta je zbog zloupotrebe službenog položaja, prevare i falsifikovanja isprave.

Imena osumnjičenih nisu objavljena da se ne bi stvarao pritisak na rad Tužilaštva, navodi se u saopštenju.

Osobe obuhvaćene krivičnom prijavom osumnjičene su za nezakonit upis akcionarskog društva NIP Kompanija Novosti a.d. u Registar Trgovinskog suda 2002. godine i za kršenje zakona u postupku preuzimanja akcija tokom 2005. i 2006. godine.

"Budući da se radi o dobro istraženom fenomenu dominantne sistemske korupcije, i da su, uz krivičnu prijavu, dostavljeni releventni dokazi, očekujemo da će tužilaštvo brzo pokrenuti postupke i o tome obavestiti javnost", piše u saopštenju.

Podseća se da je Vladi Srbije 17. maja prosleđen Izveštaj o privatizaciji kompanije Novosti, a, prema nalazu Saveta za borbu protiv korupcije, u tom postupku bilo je mnogih nezakonitosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

12 h

Podeli: