Telenor: Kraj diskriminaciji mreža

Kompanija Telenor Srbija ocenila je da je Ratel regulisanjem veleprodajnih cena poziva iz mreže u mrežu obezbedila poštovanje načela nediskriminacije.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 17.06.2011.

13:19

Default images

"Nova cena terminacije poziva u fiksnu mrežu važi jednako za sve pozive koji dolaze iz fiksne i mobilne mreže i za sve operatore", rekao je izvršni direktor Koporativnih poslova Telenora Goran Vasić.

Prema njegovim rečima, veoma je važno to što su ovog puta cene zasnovane na troškovnom modelu, čime se izbegava proizvoljnost i postupa po tržišnim načelima. "Što se samih nominalnih iznosa tiče, cene terminacija u fiksnu mrežu i dalje su nesto više nego u regionu, ali nazire se trend izjednačavanja", rekao je Vasić.

Kao fiksni operator Telenor, kako je istakao Vasić, nije tražio regulaciju cena interkonekcije, ali je zadovoljan njihovom korekcijom, jer tu vidi kretanje u pravcu regulisanja tih cena prema tržišnom principu.

Republička agencija za elektronske komunikacije (Ratel) donela je 16. juna rešenje prema kojem se Telekomu Srbije nalaže da cene interkonekcije, odnosno veleprodajne cene poziva iz mreže u mrežu snizi za oko 53 odsto.

Cena lokalne terminacije u fiksnu mrežu Telekoma Srbija snižena je za 39,5 odsto, sa 1,14 dinara po minutu na 0,69 dinara po minutu. Novi iznos naknade za jednostruki tranzit u fiksnu mrežu iznosi 0,9 dinara po minutu, što je 50,8 odsto manje nego do sada.

Cena dvostrukog tranzita u fiksnu mrežu Telekoma Srbije snižena je za 68,6 odsto, odnosno za 2,03 dinara po minuti i iznosiće 0,93 dinara po minutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

10 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: