AXA: Beograd za nas centar regiona

Kompanija AXA Životno osiguranje, koja će idućeg meseca otvoriti prvu ekspozituru u Srbiji, planira da joj srpsko tržište bude polazište za širenje u regionu.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 17.06.2011.

09:36

Default images

Na tržište osiguranja Srbije AXA je ušla u septembru prošle godine, kada je preuzela osiguravajuću kuću „Kredi agrikol lajf“.

"Srbija će biti centar za širenje AXA osiguranja u regionu – na Bugarsku, Albaniju i zemlje bivše SFRJ", kaže direktor AXA Životnog osiguranja Srbija Antonio Markiteli.

On je dodao da će AXA u Srbiji koristiti sve kanale prodaje kako bi za četiri-pet godina postali jedna od pet vodećih kompanija na tržištu. Prema rečima Markitelija, AXA se odlučila za srpsko tržište jer je penetracija osiguranja na njemu mala, tako da ima dosta prostora za rast i razvoj.

Pored toga, AXA očekuje rast bruto domaćeg proizvoda Srbije, a samim tim i sektora osiguranja, kazao je Markiteli i među faktore zbog kojih su se odlučili za Srbiju ubrojio i približavanje EU, kao i kvalifikovanu radnu snagu.

AXA namerava da na srpskom tržištu radi i na sektoru neživotnog osiguranja. Kompanija je već podnela zahtev za licencu za neživotno osiguranje Narodnoj banci Srbije, čiji odgovor očekuje u narednih nekoliko nedelja.

Do sada je AXA uložila u Srbiji oko 20 miliona evra, uključujući akviziciju Kredi agrikola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

13 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: