Policajci menadžeri na čelu MUP-a

Ministarstvo unutrašnjih poslova namerava da postane najbolje organizovano ministarstvo, a u tome će pomoći i uvođenje menadžera u MUP.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 16.06.2011.

15:45

Default images

Osnovnu obuku iz menadžmenta pohadjaće 60 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i policije, čime će bi nastavljen razvoj kapaciteta za strateško upravljanje.

Time će biti nastavljeni do sada sprovedeni reformski procesi koji su u skladu sa evropskom praksom, istaknuto je na predstavljanju projekta "Razvoj kapaciteta za strateško upravljanje u MUP-u Srbije".

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je naglasio da je cilj MUP-a i policije da se kontinurano transformiše u modernu službu.

Prema njegovim rečima, osnova svih dosadasnjih i budućih reformskih procesa je da u fokusu bezbednosti bude lična i imovinska sigurnost gradjana kao i nastavak evropskih integracija države.

Dačić je naglasio da MUP ima ambicije da postane najbolje organizovano ministarstvo od svih u Vladi Srbije, a da je za to potrebno razvijati kapacitete i resurse.

Ambasador Švedske u Beogradu Krister Asp je ocenio da je "MUP načinio ogroman korak ka efikasnom strateškom menadžmentu", dodavši da je neophodno sprovoditi kontinuiranu transformaciju u modernu policijsku službu koja doprinosi evropskim integracijama Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: