Od sutra do Čikaga preko Zagreba

Američka aviokompanija Svift er od sutra uspostavlja direktne letove od Čikaga do Beograda, koji će se obavljati jednom nedeljno, sa sletanjem u Zagrebu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.06.2011.

14:17

Default images

U Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo Srbije kažu da je ta kompanija dobila dozvolu za obavljanje čarter letova na liniji Beograd - Zagreb - Čikago i obrnuto, za period od 17. juna do 29. decembra.

Ta kompanija je trebalo da uvede i letove na liniji Čikago - Zagreb od 20. juna, ali je zbog ekonomskih razloga zatražila od srpskog Direktorata spajanje letova do Zagreba i Beograda, rekla je predstavnik Direktorata Katarina Andrić - Milosavljević, dodajući da je to "sasvim opravdano". Ona je kazala da će to i dalje biti direktni letovi, s obzirom na to da Svift er neće moći da prevozi putnike samo od Beograda do Zagreba niti od glavnog grada Hrvatske do srpske prestonice.

Putnici će moći da lete od Čikaga do Zagreba i Beograda, kao i od Beograda i Zagreba do Čikaga.

Ona je rekla da će prvi avion sutra leteti od Čikaga do Beograda i da će u nedelju krenuti nazad za Čikago.

Povratna karta za putovanje ekonomskom klasom aviona "boing 767 - 200", koje će trajati oko 10 sati, sa svim taksama koštaće od 795 evra iz Beograda i od 1.250 dolara iz Čikaga, najavila je ranije aviokompanija.

Predstavnica Direktorata je kazala da su zvaničnici američke aviokompanije kazali da im se, zbog nevelikog interesovanja, najviše isplati da spoje letove do Zagreba i Beograda.

U Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo kažu da je Svift er imao urednu dokumentaciju i da ispunjava sve uslove po evropskim i svetskim standardima.

Kompanija Svift er je osnovana 1997, a sedište kompanije je u Feniksu u Arizoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: