Kosovo ipak ne uvodi carinu Srbiji

Kosovske vlasti zbog protivljenja Brisela neće uvesti carinsku taksu od 10 odsto na proizvode iz Srbije i BiH.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 15.06.2011.

13:35

Default images

Prištinski list “Zeri”, pozivajući se na međunarodne izvore, navodi da ministarka trgovine i industrije Mimoza Kusari-Ljilja definitivno neće moći da uvede najavljene takse od 10 odsto na srpske proizvode.

"Ministarka za trgovinu i industriju neće moći da uvede carinske takse od 10 odsto za srpske proizvode od sredine juna kao što je nekoliko puta obećavala u svojim izjavama za medije", naglasio je list, dodajući da se tim pitanjem bave u Briselu.

Nakon što su naišli na žestoko protivljenje od strane Brisela iz ministarstva kojim upravlja Kusari–Ljilja su promenili stav.

Prištinski mediji navodili su ranije da bi uvođenje carine bila prva mera kosovske vlade za uvođenje reciprociteta zbog blokade kosovskih proizvoda čija prodaja nije dozvoljena na tržištu Srbije i BiH, pošto Beograd i Sarajevo ne priznaju nezavisnost Kosova a time i carinske pečate na kojima piše Republika Kosovo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: