Đilas: Nije sramota biti bogat

Srbiji će biti bolje, ne toliko zahvaljujući političarima već normalnim trendovima koji dolaze, kaže gradonačelnik Beograd Dragan Đilas.

Srbija

Izvor: FoNet, Tanjug

Utorak, 14.06.2011.

22:48

Default images

On dodaje da zahvaljujući Vladi Srbije dolaze investitori za koje treba da važe isti uslovi kao za one koji već rade u Srbiji.

"Ako napravimo takvu klimu i takvu situaciju Srbija može postati zemlja u koju će mnogi doći da investiraju", rekao je Đilas. Prema njegovim rečima, u privredi nije sjajno i da ne treba očekivati mnogo od države jer i sama ima mnogo problema.

Đilas je na skupu Srpske asocijacije menadžera izjavio da se ne možemo porediti sa ozbiljnim evropskim zemljama, već sa zemljama koje su u našem okruženju, navodeći da treba učiniti sve da u toj borbi budemo pobednici. "Nije tajna da treba da iskoristimo položaj da smo na granici Evropske unije i nije tajna da treba da učinimo sve da iz nekih zemalja oko nas dođu investicije ovde, da poresku politiku vodimo tako da se isplati više uložiti u Srbiji nego u Rumuniju, Bugarsku, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu", objasnio je Đilas.

On je istakao da Fijat, Jura, Panasonik i druge kompanije garantuju da u Srbiji može da se radi uz malu pomoć države.

Đilas je naglasio da za nove investitore moraju važiti isti uslovi kao za one koji već rade u zemlji, jer se samo tako može napraviti klima zbog koje će dolaziti i da poreska politika mora biti takva da se oni opredele za Srbiju, a ne za druge zemlje u regionu.

On je rekao da je kao gradonačelnik prihvatio da se izmenama zakonskih rešenja o finansiranju lokalnih samouprava poveća procenat poreza na zarade koji ostaje opštinama i gradovima, ali da ne prihvata da takse na firme ostanu neograničene, ukazavši da je čuo da da postoji taksa od 62 miliona dinara.

"To je eksterm, ali postoje takse i od 10.000, 20.000 i 50.000 evra što je sramota. Te stvari ćemno dovesti u red", naveo je on.

Đilas je dodao da će ljudi koji vode lokalne samouprave morati da nađu drugi način da potraže sredstva, napomenuvši da se u Beogradu poštuje red i građani znaju gde idu pare.

On je rekao da sada Beograđanima može da obeća bolju infrastrukturu, ali ne i veće plate, jer, kako je naveo, to ne zavisi od njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

207 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: