Trgovine gube milione zbog krađa

Trgovinski lanci u Srbiji godišnje gube milione evra zbog krađa, mada precizni finansijski podaci o tome ne postoje.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 14.06.2011.

11:04

Default images

Broj krađa u srpskim prodavnicama od početka ove godine je u porastu, a na meti lopova, kako kažu trgovci, najčešće su skuplji proizvodi koji lako mogu da se preprodaju na pijacama, ulici ili u malim STR objektima.

Gubici svetske trgovine zbog krađa u radnjama lane su iznosili više od 107 milijardi dolara. Srpski trgovci ističu da nema pravila ko su kod nas lopovi jer kradu svi, bez obzira na starosnu dob, pol i obrazovanje.

U radnjama “Disa” na meti lopova najčešće su proizvodi koji se kasnije lako mogu preprodati na buvljacima ili malim privatnim radnjama.

Na listi najtraženijih ovde su proizvodi marki “žilet” i “nivea”, zatim žvake “orbit”, čokolade “milka” i “najlepše želje”, zatim skuplja pića kao što su viski, vinjak i viljamovka i skuplje mesne prerađevine u slajs i vakuum pakovanju.

Veroslav Spasojević, kontrolor u “Disu”, kaže da su oko 80 odsto lopova koje oni zateknu već registrovani razbojnici i narkomani, koji obično dolaze u vezane grupne krađe, u tom smislu da kad jedan završi, ulazi drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: