Sfift er zatražio dozvolu za Čikago

Aviokompanija Svift er LLC koja će leteti od Čikaga do Beograda, zatražila je od Direktorata za civilno vazduhoplovstvo da to podrazumeva i sletanje u Zagrebu.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 11.06.2011.

18:36

Default images

Predstavnik Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Katarina Andrić - Milosavljević je rekla da će aviokompaniji "Svift er LLC" ovih dana biti izdata nova dozvola za obavljanje čarter letova na liniji Beograd - Zagreb - Čikago i obrnuto, u periodu od 17. juna do 29. decembra.

Andrić - Milosavljević je kazala da će to i dalje biti direktni letovi, s obzirom da "Svift er" neće moći da prevozi putnike samo od Beograda do Zagreba niti od glavnog grada Hrvatske do srpske prestonice.

Putnici će moći da lete od Čikaga do Zagreba i Beograda, kao i od Beograda i Zagreba do Čikaga. "Svift er" je ranije dobila dozvolu da jednom nedeljno obavlja direktne letove od Beograda do Čikaga.

Kompanija je trebalo da uvede direktne letove na liniji Čikago - Zagreb 20. juna, ali je zbog ekonomskih razloga 9. juna zatražio od srpskog Direktorata spajanje letova do Zagreba i Beograda, rekla je Andrić - Milosavljević dodajući da je to "sasvim opravdano." Predstavnica Direktorata je kazala da su zvaničnici američke aviokompanije kazali da im se, zbog nevelikog interesovanja, najviše isplati da spoje letove do Zagreba i Beograda.

U Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo kažu da će "Svift er" dobiti dozvolu za to, jer ima urednu dokumentaciju i ispunjava sve uslove po evropskim i svetskim standardima.

Povratna karta za putovanje ekonomskom klasom aviona "boing 767 - 200", koje će trajati oko 10 sati, sa svim taksama koštaće od 795 evra iz Beograda i od 1.250 dolara iz Čikaga, najavila je ranije aviokompanija.

Predstavnici avioprevoznika iz američke savezne države Arizone su rekli da će čarter saobraćaj na toj liniji obavljati i 2011, ukoliko bude dovoljno interesovanja.

Operativni dirktor te aviokompanije Ron Hansen je rekao da je "boing 767 - 200", koji će leteti do Zagreba i Beograda luksuzno opremljen i da ima 235 mesta.

Aviosaobraćaj sa beogradskog aerodroma ka americkom kontinentu obustavljen je 1992. i "Jat ervejz" je u dva navrata, 2004. i 2006. godine bezuspešno pokušavao da obnovi liniju .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: