Grčka i Turska i dalje najtraženije

Građani Srbije i ove će godine najviše letovati u Grčkoj i Turskoj, a cene su iste ili su malo više nego prošle godine.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 11.06.2011.

17:52

Default images

U agencijama navode da su iznenađeni velikom tražnjom za hotelima sa ponudama u kojima je sve uključeno - ol inkluziv (all inclusive), a koja je znatno veća nego prošle godine.

Putnici su zainteresovani i za Španiju, a najveće iznenađenje za ovu godinu, kako naglašavaju u agencijama, jeste uplata većeg broja aranžmana za letovanje na Siciliji.

Slabo interesovanje u agencijama je za okolne zemlje, kao što su Crna Gora i Hrvatska, dok je najmanje zainteresovanih za letovanje u Egiptu i Tunisu zbog nemira koji su se u tim zemljama desili početkom godine.
Prema ranijim podacima, Tunis i Egipat je godišnje posećivalo oko 60.000 srpskih turista.

U turističkim agencijama naglašavaju da su najčešća putovanja dužine oko deset noćenja, a cene se kreću od nešto manje od 100 pa do 1.000 evra, u zavisnosti od toga da li je prevoz sopstven ili autobusom ili avionom.

U agencijama navode da je u Grčkoj u junu cena desetodnevnog smeštaja od 50 do 160 evra.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore saopštila je da su cene u privatnom smeštaju u vansezoni za aranžman od sedam dana u koji je uključena i boravišna taksa, od 42 do 49 evra, dok u je u sezoni, koja počinje 1. jula i traje do 31. avgusta od 70 do 77 evra.

Hotelski smeštaj u trajanju od sedam dana u vansezoni je od 72 do 154 evra, a u sezoni od 155 do 280 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

23 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

9 h

Podeli: