Za stanogradnju milijardu dinara

Za subvencije u projektno finansiranje stanogradnje u Srbiji za 2011, država će izdvojiti milijardu dinara.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 11.06.2011.

13:51

Default images

To je za trećinu manje nego prošle godine, izjavio je danas državni sekretar ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Nemanja Komazec.

"Subvencije su namenjene građevinskim preduzećima i investitorima koji su registrovani za stambenu izgradnju", kazao je Komazec i naveo da će država firmamam koje dobiju kredite za stanogradnju subvencionisati do osam odsto kamate na godišnjem nivou. Prema njegovim recima, Uredba o subvencionisanju projektnog finansiranja u oblasti stanogradnje u 2011, koju je vlada usvojila pre tri dana, predstavja nastavak programa iz prošle godine, a osnovni cilj je pokretanje aktivnosti u građevinskom sektoru kroz podršku putem povoljnih kredita.

"Program je na potpuno identičan način strukturiran kao prošle godine", kazao je Komazec i podsetio da je po uredbi iz 2010. država za te subvencije izdvojila 1,5 milijardi dinara, od čega je najveći deo utrošen za gradnju stanova na prostoru nekadašnje kasarne "Stepa Stepanović" u Beogradu.

Da bi mogao da konkuriše za subvenciju, kako je dodao, korisnik kredita moraće da prihvati da stanove prodaje po limitiranim cenama koje su određene uredbom za Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac i druge gradove u Srbiji.

"Motiv za donošenje uredbe jeste da oni projekti koje država pomaže budu cenovno limitirani prilikom prodaje", rekao je Komazec.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: