Posla nema ni posle 714 prijava

Diplomirani ekonomista Dalibor Mihajlović iz Leskovca u poslednje dve godine poslao je 714 prijava za posao, odgovor je dobio samo od pet firmi i to negativan.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 05.06.2011.

16:09

Default images

U međuvremenu je radio najraznovrsnije fizičke poslove da bi zaradio koji dinar za svoju porodicu.

Sledeći njegov korak je odlazak iz zemlje jer veruje da sa znanjem i iskustvom koje ima u bilo kojoj drugoj zemlji može da zaradi za hleb.

"Nisam birao posao, iako sam diplomirani ekonomista, prijavljivao sam se i za poslove šofera i za poslove tkača...", Kaže Dalibor Mihajlović. Od 714 prijava koje je poslao potencijalnim poslodavcima dobio je samo pet odgovora u kojima uglavnom stoji da za posao koji traži ima previše kvalifikacija. Konkurisao je i kod Nacionalne sluzbe za zapošljavanje da bi dobio sredstva za pokretanje sopstvenog biznisa. I tu je kaže, morao da prođe obuku o pisanju biznis plana iako je pre dve godine i sam držao iste obuke.

"Razočaran sam i u Zavod za zapošljavanje, razočaran sam skoro u sve i ne prostaje mi ništa drugo sem da odem iz ove zemlje, ostavim ženu i dete tu da budu, a ja da tražim bilo kakav posao. Znam dva strana jezika, mislim da mi neće biti teško", kaže Mihajlović.

O odlasku iz zemlje Dalibor razmišlja od završetka poslednjeg konkursa kada su posao dobili ljudi koji već rade u državnim ustanovama.

"Na zadnjem konkursu na kome sam konkurisao, kao da je pisan za mene, ali na tom poslu su me rangirali kao trećeg, tako da nisam uspeo. Čovek koji je dobio taj posao trenutno se ne nalazi u zemlji, zapošljeno je lice, radi dva posla u opštini Leskovac, prima platu preko hiljadu evra", zaključuje Dalibor Mihajlović.

Mlađi stanovnici Leskovca kažu da se do posla inače tesko dolazi I da su retki oni koji se zaposle preko konkursa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: