Deponije nema, a plaćena još 2007.

Fond za zaštitu životne sredine Srbije isplatio je preduzeću Alpina krajem 2007. godine novac za izgradnju deponije, koja nikada nije sagrađena.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.06.2011.

14:07

Default images

Koalicija za nadzor javnih finansija saopštila je da je Fond isplatio 81 miliona dinara za izgradnju regionalne sanitarne deponije na lokaciji "Utrine" u opštini Prokuplje, iako ti radovi nikad nisu počeli.

U Fondu za zaštitu životne sredine tvrde da će ranije isplaćeni novac biti vraćen, jer posao nije realizovan.

U Fondu su saopštili da je procedura za raskid ugovora potpisanog 2007. godine, već pokrenuta i privodi se kraju, pa će navedeni novac vrlo brzo biti vraćen.

"Budući da po isteku predviđenog roka od tri godine, zbog velikog pritiska građana Prokuplja, nije došlo do realizacije, 19. marta 2011. je pokrenuta procedura za raskid ugovora, u skladu sa redovnom praksom Fonda", ističu u toj instituciji.

Ugovor između Opštine Prokuplje i građevinskog preduzeća Alpina zaključen je, prema navodima Koalicije za nadzor javnih finansija, 3. decembra 2007. godine.

Predmet ugovora bilo je izvođenje prve faze radova na izgradnji regionalne sanitarne deponije čvrstog komunalnog otpada na lokaciji “Utrine” u opštini Prokuplje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: