Srbiji potrebni moderni stadioni

Sportski klubovi u Srbiji imaju rok do kraja godine da donesu plan višenamenskog korišćenja postojećih objekata.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 31.05.2011.

18:18

Default images

Pomoćnica ministra prostornog planiranja Aleksandra Damjanović-Petrović kaže da je obaveza da prostorni planovi u Srbiji budu usvojeni svoje do 11. marta 2011. godine, ali da je Beograd probio taj rok i da se očekuje usvajanje tih planova za "par meseci".

"Plan generalne reguilacije sportskih objekata je oročen na septembar, ali se njegovo usvajanje očekuje do kraja godine", kazala je Damjanović-Petrović. Prema njenim rečima, potrebna je inicijativa sportskih klubova koji predviđaju i druge sadržaje u svojim objektima, kao što su trgovinski i zabavni centri i hotelski kapaciteti.

"Ako se to ne uradi, postojeći stadioni će moći samo da budu renovirani, sa postojećom namenom koja ne podrazumeva multifunkcionalnost", dodala je Damjanović-Petrovićeva.

Direktor Danas konferens centra Željko Pantić ponovio je da do kraje godine ili narednih nekoliko meseci sportski klubovi moraju da zahtevaju promenu plana namene svojih objekta i predvide komercijalne sadržaje.

"Može se desiti da regulacioni plan bude usvojen bez plana za komercijalne sadržaje sportskih objekata i da se onda ti objekti privatizuju i dobiju investitore, ali da regulacioni plan ne može da podrži multifunkcionalnost", istakao je Pantić.

On je podsetio da u Srbiji postoje zainteresovani domaći i strani investitori, da država sada ima zakone, ali je izrazio sumnju da ljudi u sportskim klubovima nisu svesni da će zapuštanjem objekata uskoro ostati bez medjunarodnih takmičenja.

"Imamo podršku Britanaca, Švajcaraca, Rusa i drugih, a sportski klubovi čekaju da im se kuća sruši na glavu. Za izgradnju stadiona potrebno su tri i po sezone i postavlja se pitanje da li Partizan ili Zvezda mogu da prežive tri godine čekajući da im se stadioni grade", rekao je Pantić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: