Građanima od Telekoma 50 do 80 evra

Zaposleni Telekoma Srbija, bivši radnici i još 4,82 miliona građana imaju pravo na besplatne akcije ove kompanije, koje bi trebalo da budu podeljene tokom leta.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2011.

00:04

Default images

Predstavnici reprezentativnih sindikata Telekoma očekuju da će, tokom ove nedelje, biti pozvani na sastanak, gde bi sa poslovodstvom i predstavnicima Ministarstva ekonomije razgovarali o pripremama ovog procesa.

Ukupno 15 odsto akcija namenjeno je za građane, i za zaposlene još 6,52 odsto. Koliko će akcija dobiti svako od njih, i u kojoj nominalnoj vrednosti, još je nepoznanica.

Po ranijim izjavama zvaničnika, cena pojedinačne akcije Telekoma biće vezana za procenjenu vrednost ove kompanije, korišćenu pri određivanju minimalne vrednosti 51 odsto akcija na nedavno neuspešno okončanom tenderu. Spekuliše se sa iznosom od 50 do 80 evra „po paketu“ akcija koja sleduje građanima. Kod zaposlenih će ova vrednost utvrđivati na osnovu staža provedenog u kompaniji.

U nadležnom ministarstvu i Agenciji za privatizaciju ističu da je ceo proces za podelu akcija uglavnom pripremljen. Treba rešiti još određena tehnička pitanja i usvojiti niz akata na nivou samog Telekoma, kao i Agencije za privatizaciju.

Građani koji imaju pravo na besplatne akcije, već znaju proceduru, koja bi trebalo da bude ista kao kod podele akcija NIS i Aerodroma „Nikola Tesla“. Akcije su u elektronskom obliku, i „leći“ će na vlasničke račune građana, kao i kod prethodne dve kompanije. Nakon toga biće moguće i trgovanje na Beogradskoj berzi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

11 h

Podeli: