Mladić sutra dobija penziju?

Sudija Prvog osnovnog suda sutra će posetiti Ratka Mladića kako bi mu overio punomoćje za podizanje penzije koje će biti naslovljeno na njegovog sina Darka.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 29.05.2011.

14:19

Default images

To je najavio Mladićev branilac Miloš Šaljić, koji kaže da bi Mladić sutra trebalo da potpiše punomoćje kojim sina Darka ovlašćuje za podizanje kako svih zaostalih, tako i budućih penzija.

Potom bi sudija iz Prvog osnovnog suda koji se nalazi preko puta zgrade Specijalnog suda i pritvorske jedinice gde je smešten Mladić, trebalo da dođe i overi mu punomoćje, pošto je prema zakonu neophodno lično prisustvo davaoca ovlašćenja za podizanje penzije.

Advokat Mladićevih smatra da tim povodom ne bi trebalo da bude nikakvih problema, kao i da je isplata penzije Ratka Mladića do sada bila zamrznuta, jer niko nije bio ovlašćen da je podigne.

Porodici bi, prema podacima Ministarstva odbrane koje je ranije objavio B92, trebalo da bude isplaćeno oko 4,7 miliona dinara zaostale penzije, a potom i skoro 90.000 dinara mesečno.

Meru o odmrzavanju Mladićeve penzije treba da donese istražni sudija Odeljenja za ratne zločine, čime će se steći pretpostavke za njenu isplatu.

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević najavio je, posle Mladićevog hapšenja, da će se sastati sa njegovim porodičnim advokatom Milošem Šaljićem, kako bi se rešilo i pitanje povraćaja novca koji je tokom pretresa oduzet njegovoj porodici.

Šaljić je rekao Tanjugu da ga tužilac još nije kontaktirao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

23 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: