Dinkić: Nikad nisam i neću da ćutim

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić kaže da lideri stranaka osim svojih stranačkih ciljeva ne vide interes naroda.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 20.05.2011.

22:22

Default images

Zbog toga, kako je naveo, nije izvršena decentralizacija Srbije.

Postoji otpor da se ukine centralistički sistem, kazao je Dinkić i kao krivce je označio centrale političkih stranka u Beogradu koje se plaše da kroz demokratizaciju gube političku moć.

Dinkić je kazao da ni nakon 11 godina od demokratskih promena nije vraćena imovina gradovima i opštinama, što pokazuje da ima centralista i nakon Slobodana Miloševića.

"Krivi su oni koji su ćutali. Ja nikada nisam ćutao i zato sam osnovao Ujedinjene regione da to sprovedemo u praksi", rekao je on.

Dinkić je u Požarevcu kazao da bi već ove godine oko 400 miliona dinara moglo da ostane u tom gradu ako bi zakoni bili promenjeni.

Od tih para mogla bi da se izgradi 33 kilometara lokalnih puteva, 66 kilometara vodovodne mreže, 10 dečijih vrtića, dva otvorena bazena, 133 otvorenih sportskih terena i pet modernih osnovnih škola. Požarevac ne sme da zavisi od milosti nekih ministara, koji ga običnu posećuju pre izbora i daju lažna obećanja, kazao je lider URS-a.

Požarevcu treba omogućiti da mu pripadne ono što su njegovi građani zaradili, rekao je Dinkić.

Peticiju za decentralizaciju je, prema njegovim rečima, do sada potpisalo 422.000 ljudi. Dinkić očekuje da će peticiju potpisati pola miliona građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: