Mrkonjić: Ne povećavati putarine

Ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić kaže da je potrebno ponovo ispitati predlog za poskupljenje putarine.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 20.05.2011.

16:40

Default images

On smatra da eventualno poskupljenje putarina ne bi bitno poboljšalo stanje puteva, navodeći da Srbija malo sredstava izdvaja za puteve, ali da to nije način da se to pitanje tako rešava.

Mrkonjić je podsetio da je Vlada već dva puta odbila zahtev za poskupljenje putarina i da je i sam uvek protiv bilo kakvog poskupljenja, posebno u vreme krize kada građani teško žive i najavio da će, ukoliko vlada donese odluku da poskupe putarine biti protiv.

On je u izjavi RTS-u naveo da ima više od 8.000 radnika koji rade u transportnim preduzećima, iz kojih su već najavili i štrajkove ukoliko poskupi putarina.
Cene putarine mogle bi od 1. jula da poskupe za dodatnih 11 odsto. Vlada Srbije je dva puta do sada odbijala takve predloge, a iz "Puteva Srbije" poručuju da je to jedini način da putna mreža u zemlji bude bezbedna.

Mrkonjić je rekao da na Koridoru 10 na autoputu od Subotice preko Beograda do Niša, Dimitrovgrada i ka Vranju danas otvoreno gradilišta u dužini od 170 kilometara.

Na severu je otvoreno 120 kilometara, sa mostom kod Beške, oko Beograda, gde se gradi obilaznica 10 kilometara, odnosno na delu od Bubanj Potoka do Straževice sedam kilometara, gde gradi tunel Straževica i tri velika objekta, naveo je Mrkonjić.

Na delu kod Dimitrovgrada radi se 25 kilometara i na jugu još 10 kilometara, dodao je Mrkonjić.

On je najavio da će do polovine godine, do jula, biti završeno 120 kilometara na severu i most Beška do avgusta, odnosno ceo severni krak Koridora 10 biće završen u toku ove godine.

Mrkonjić je naveo da je 60 kilometara već završeno i da će ove godine biti 170 kilometara završenog autoputa, a da su raspisani tenderi za još 50 kilometara i da su završeni tenderi za još 50 kilometara.

Prema tome, 330 kilometara autoputa će se graditi od polovine ove godine, pri čemu su rokovi oko dve godine, najavio je Mrkonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: