Agrobanka zaradila 1,1 mlrd. dinara

Agrobanka je u poslednje tri godine pozitivno poslovala uprkos posledicama svetske ekonomske krize, kaže predsednik Izvršnog odbora Dušan Antonić.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 20.05.2011.

09:53

Default images

Ostvarena dobit prošle godine iznosila je 1,15 milijardi dinara a ove se očekuje 1,55 milijardi, rekao je on.

Antonić naglašava da je strateški cilj Agrobanke da do kraja iduće godine ostvari tržišno učešće od pet odsto u ukupnom bankarskom sistemu Srbije kao i da proširi poslovnu mrežu u zemlji i inostranstvu.

„Već idućeg meseca trebalo bi da počne rad Agrobanke u Banjaluci u Republici Srpskoj, prvog njenog organizacionog dela u inostranstvu, što će još više ojačati ukupne privredne veze Srbije i Srpske“, kazao je Antonić.

Među najznačajnijim ulaganjima koja bi trebalo da budu ostvarena u predstojećem periodu, prvi čovek te banke je naveo kapitalne projekte u poljoprivredi kao što su izgradnja i obnova objekata, prerađivačkih kapaciteta, uređenja poljoprivrednog zemljišta, mini farme, kreditiranje nabavke stada u stočarstvu i druga.

U prioritetima su i korporativno i investiciono bankarstvo, razvoj individualne poljoprivredne proizvodnje, proizvodnja zdrave hrane, seoski turizam, lov i ribolov kao i ukupni razvoj sela.

Da su ti ambiciozni programi ostvarivi, potvrđuju i podaci o tome da je ukupan akcijski kapital Agrobanke 17,6 milijardi dinara a devizna štednja iznosi 546 miliona evra što je, kako je istakao Antonić, znatno povećanje poslednje dve godine, za razliku od većine banaka u Srbiji koje su u tom delu beležile stagniranje ili pad.

Agrobanka ima 5.000 akcionara, poslovnu mrežu od 150 poslovnih jedinica na čitavoj teritoriji republike, više od 100.000 klijenata među kojima i 54.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, više od 270.000 štediša, 185.000 izdatih domaćih i međunarodnih platnih kartica i 880 zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: