Operatori spremni za prenos brojeva

Kompanije Vip, Telenor i Telekom su u fazi pripreme za pružanje usluge zamene operatera mobilne telefonije uz zadržavanje istog broja.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.05.2011.

09:57

Default images

To će najverovatnije, kako je najavljeno, građanima biti na raspolaganju od 1. jula.

Vip mobajl će biti spreman da ponudi uslugu prenosa mobilnog broja čim budu završena sva testiranja koja bi prema planu trebala da budu obavljena do 7. juna, kažu u toj kompaniji.

U Vipu računaju na podršku Republičke telekomunikacione agencije (Ratel) i fer konkurenciju među operatorima u definisanju ovog procesa, kako bi on bio prijemčiv za korisnike koji će na taj način dobiti mogućnost da izaberu mobilnog operatora koji najbolje odgovara njihovim potrebama Postoji mogućnost, kako kažu u Vip, i da kompanija na sebe preuzme administrativne troškove vezane za proceduru promene operatora, a svaki korisnik, koji prenese svoj mobilni broj u tu mrežu, dobiće i dodatne pogodnosti.

U Vip ističu da nisu sve odredbe Pravilnika o prenosivosti brojeva u mobilnim mrežama povoljne po krajnjeg korisnika, a pre svega one koje se odnose na trajanje procesa prenosa broja, za koju su potrebna dva dana.

"Smatramo da je neophodno uložiti dodatni napor kako bi se odredbe Pravilnika uskladile sa poslednjom evropskom regulativom, iz novembra 2009, koja, između ostalog, predviđa da ta procedura ne treba da traje duže od jednog dana“, kazali su u Vip.

U Telekomu Srbija kažu da nemaju precizne podatke o zainteresovanosti korisnika za ovu uslugu.

„Na osnovu iskustava zemalja u okruženju, broj korisnika koji su zainteresovani za prenos broja kreće se od dva do deset odsto, posmatrano u trogodišnjem periodu, u odnosu na ukupan broj korisnika mobilne telefonije u zemlji“, navode u Telekomu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: