TA: Cena za Telekom "neostvariva"

Telekom Austrija je saopštio da žali zbog odbijanja ponude za Telekom Srbija i navodi da tražena minimalna cena nije ekonomski ostvariva za tu kompaniju.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 06.05.2011.

16:04

Default images

U saopštenju se dodaje da kompanija „poštuje odluku Vlade Srbije ne da proda za sada 51 odsto udela u Telekomu pod uslovima koje nudi Telekom Austrija“.

„Finansijska očekivanja Vlade Republike Srbije kao prodavca se još uvek razlikuju od onih Telekom Austrija Grupe i tražena minimalna cena od 1,4 milijarde evra nije ekonomski ostvariva za nas“, navodi kompanija.

Kompanija objašnjava da je pratila ekonomske kriterijume u ​​pripremi ponude kojima bi se omogućilo dugoročno stvaranje vrednosti i za preduzeće i za akcionare Telekom Austrija.

Istovremeno, Telekom Austrija je uverena da je „trenutna ponuda atraktivna i da odražava tržišne uslove na fer način“, kao i da bi omogućila da se sa Vladom Srbije uđe u održivo dugoročno partnerstvo.

Kompanija podseća da je među sedam renomiranih međunarodnih telekomunikacionih kompanija koje su se prijavile na tender za 51 odsto akcija srpske kompanije, Telekom Austrija jedini dostavio ponudu.

Kako se dodaje u saopštenju, Telekom Austrija je najveći grinfild investitor u Srbiji, preko mobilnog operatera Vip mobajl, u koji je sa cenom za licencu uloženo oko 650 miliona evra i koji je imao tržišni udeo od oko 14 odsto na kraju godine 2010. godine.

Više o ovoj temi čitajte u specijalu o prodaji Telekoma Srbija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: