Cvetković: Preživećemo bez prodaje

Premijer Srbije Mirko Cvetković kaže da je netačna teza da je srpski budžet u krizi i da ne može da preživi bez sredstava od prodaje Telekoma Srbija.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 06.05.2011.

14:41

Default images

Cvetković je rekao da se i u slučaju prodaje, očekivalo da će taj novac stići krajem godine i da nije bio namenjen za finansiranje projekata u ovoj godini.

"Naravno da će neki projekti biti odlagani jer pare nisu stigle, ali tu se ionako radi o značajnim sredstvima koja nisu bila predviđena za ovu godinu", rekao je Cvetković.

"Najveći deo tih projekata biće finansiran iz kredita, kao što je Koridor 11, kao što je i bilo planirano", rekao je Cvetković i dodao da će zaduženja biti finansirana onoliko koliko bude novca u budžetu.

Podsetimo, Vlada Srbije juče je odbila ponudu Telekoma Austrija od 1,1 milijarde evra za kupovinu 51 odsto akcija Telekoma Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

10 h

Podeli: