Razvojna banka Vojvodine u minusu

Novosadska Razvojna banka zabeležila je negativno poslovanje u prvom tromesečju ove godine uprkos rastu poslovnih prihoda.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 06.05.2011.

12:39

Default images

Brokerska kuća "Sinteza Invest Grupa" (SIG) navodi da su prihodi banke od kamata u prva tri meseca iznosili skoro milijardu dinara, što je rast od 15,6 odsto.

Bruto gubitak Razvojne banke u prva tri meseca tekuće godine bio je 56,5 miliona dinara, dok je u istom periodu protekle godine zabeležen pozitivan krajnji rezultat od 43,9 miliona dinara.

Razvojna banka Vojvodine je u odnosu na isti period prošle godine zabeležila pozitivne kursne razlike od 111,5 miliona dinara, dok su rashodi po osnovu indirektnih otpisa plasmana i rezervisanja ostali na sličnom nivou i iznosili su 210,6 miliona dinara, navodi SIG.

Negativan doprinos krajnjem rezultatu dao je i neto efekat promene vrednosti imovine i obaveza koji je bio negativan i iznosio je 146,7 miliona dinara.

Aktiva ove banke pod kontrolom Autonomne pokrajine Vojvodine na kraju marta je iznosila 37,8 milijardi dinara i beleži rast od početka godine od 3,8 odsto.

Po poslednjoj ceni od 3.014 dinara tržišna kapitalizacija Razvojne banke na Beogradskoj berzi iznosi 3,26 milijardi dinara (32,8 miliona evra).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: