Mrkonjić: Ima para i bez Telekoma

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je da to što Telekom Srbije nije prodat neće uticati na realizaciju saobraćajnih projekata.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 06.05.2011.

11:06

Default images

Za Evropski saobraćajni koridor 10 obezbeđeno je 1,2 milijarde evra od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Evropske investicione banke (EIB) i Svetske banke i druga sredstva nisu potrebna, rekao je Mrkonjić.

"Mi smo u retkim prilikama govorili na šta bi se eventualno trošila sredstva od Telekoma, ne komentarišući da li treba ili ne prodavati Telekom, jer to nije moj resor“, rekao je Mrkonjić.

Prema rečima Mrkonjića, novac će biti potreban ako se, bez stranih partnera, bude išlo u nove projekte, kao što je ceo koridor 11.

"Ako idemo na nove projekte , na primer ceo Koridor 11 kroz Srbiju, a nemamo strane partnere, onda su svakako potrebna dodatna sredstva, ali ona ne moraju da budu u tim iznosu o kojem se govori", rekao je Mrkonjić.

Vlada Srbije je juče odbila ponudu Telekoma Austrije koji je za 51 odsto Telekomo Srbije ponudio 1,1 milijardu evra. Prema ranijim najavama, deo novca od prodaje državnog dela u Telekomu je trebalo da se potroši na izgradnju infrastrukture.

Više o ovoj temi čitajte u specijalu o prodaji Telekoma Srbija

Mrkonjiću plaketa za doprinos razvoju Novog Pazara

Vlada Srbije će ove godine izdvojiti 300 milliona dinara za razvoj saobraćajne infrastruktrure u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, najavio je ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić, dodajući da će razvoj infrastrukture u tom delu Srbije i dalje biti među prioritetima vlade. Mrkonjić je rekao da će za izgradnju i rekonstrukciju puteva na teritoriji Novog Pazara biti izdvojeno 150 miliona dinara, za Sjenicu 100 miliona i Tutin 50 miliona. Govoreći o projektima u Novom Pazaru, ministar je kazao da se očekuje da će ove godine biti završena obilaznica oko grada i rekonstrukcija puta od Novog Pazara do Tutina i od Novog Pazara do Sjenice.

Gradonačelnik Novog Pazara Mehmed Mahmutović uručio je Mrkonjiću najveće priznanje tog grada - plaketu za "nemerljiv doprinos u razvoju infrastukture Novog Pazara". On je rekao da je plaketa uručena u okviru ovogodišnjeg obeležavanja 550. godišnjice tog grada.On je dodao da je samo u 2010. godini asfaltirano 58 ulica i započeto asfaltiranje na Pešteru.

Pri tom je ukazao da bi bez ulaganja u infrastrukturu taj grad bio "mrtav" za investitore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: