DS protiv rasprodaje resursa države

Demokratska stranka je principijelna u stavu da ne treba prodavati državne i nacionalne resurse ukoliko se ne postigne prava tržišna cena, kaže Jelena Trivan.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 05.05.2011.

17:35

Default images

Potpredsednica DS navodi da ta stranka “ima principijelno stanovište da se mora naći prava mera između tržišne ekonomije i tržišnog poslovanja i posedovanja nacionalnih resursa, kao i da te državne resurse ne treba prodavati ukoliko se ne postigne prava tržišna cena“.

Ona je dodala da je DS u tom smislu saglasna sa odlukom vlade Srbije, koja nije prihvatila ponudu kompanije Telekom Austrija za kupovinu kompanije Telekom Srbija. Sa druge strane, Liberalno-demokratska partija smatra da će “propast privatizacije” Telekoma Srbija imati negativne efekte, jer će stvoriti dodatni deficit u budžetu. Ta stranka ukazuje i na mogućnost da ta kompanija u narednim mesecima i godinama sve više tehnološki zaostaje bez ozbiljnog strateškog partnera.

Poslanik LDP Bojan Đurić rekao je da Telekom bez ozbiljnog strateškog partnera i drugačijeg načina i modela upravljanja neće moći da se razvija pa će šteta za budžet biti još veća.

On smatra da vlada zato, nakon propasti privatizacije Telekoma, ne može da ostane samo na toj odluci, već mora da bude napravljen plan za narednih šest meseci ili godinu dana kako će ta kompanija da se razvija.

“Ova razlika između 1,4 milijarde evra i 1,1 milijardu evra, ukoliko se Telekom ne restruktuira i ne udje u normalni proces privatizacije biće kroz njegovo zaostajanje izgubljen za godinu ili dve i neće biti koriosti od ove odluke koju je vlada donela, a koju je jedino mogla da donese u ovoj situaciji”, naveo je Đurić.

Više o ovoj temi čitajte u specijalu o prodaji Telekoma Srbija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: