Mrkonjić: Nisam dao nerealne rokove

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić kaže da se ne slaže sa ocenom predsednika Srbije Borisa Tadića da je davao nerealne rokove.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 05.05.2011.

16:51

Default images

"Ne slažem se, bar što se mene tiče, da su rokovi koje sam davao bili nerealni i da nisu bili stručno dobro procenjeni, a ako nisu realizovani to je zbog neorganizovanosti na više strana na koje nisam mogao da utičem i mešanja u gradjevinske poslove mnogih koji za to nisu imali ni kvalifikacije ni znanja", navodi se u Mrkonjićevoj pisanoj izjavi.

Tadić je sinoć u razgovoru s novinarima u Kragujevcu, među nerealno data obećanja svrstao i previše optimistične rokove za završetak ključnih infrastrukturnih projekata. On je dodao i da je pogrešio jer je verovao obećanjima koja su mu dali "razni direktori putarskih preduzeća i ministri".

Mrkonjić je u svojoj izjavi naveo da će 330 kilometara autoputa biti završeno do 2013. godine, odnosno za ukupno pet godina, što je "fenomenalno".

Do danas je urađeno 60 kilometara autoputa, radi se na 170 kilometara i otvoreni su tenderi za 50 kilometara, a za preostalih 50 kilometara tenderi će biti do jula ove godine, tvrdi Mrkonjić.

On je u svojoj izjavio takođe naveo da je predsednik Tadić je u pravu kada kaže da se u novijoj istoriji Srbije nikada nije gradilo više nego danas i da niko pre nas nije puteve gradio brže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: