Mrkonjić pleše i dok probija rokove

Dok se rokovi za završetak Koridora 10 pomeraju iz meseca u mesec, na deonici kod Dimitrovgrada i mosta kod Beške peva se i igra.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 22.04.2011.

00:06

Default images

Austrijska kompanija Alpina Majreder, poznata i po višegodišnjem probijanju datuma završetka mosta kod Beške, a kojoj su povereni radovi i na istočnom kraku Koridora, organizovala je 16. aprila kod Beške i u sredu 20. aprila kod Dimitrovgrada uskršnje koncerte za svoje radnike. I to najverovatnije o našem trošku, jer nisu želeli da otkriju ko je finansirao zabavu za masu!

Da li muzika Vlade Georgijeva i Ilde Šaulić, koji su bili zaduženi za dobar štimung, blagotvorno utiče na radni elan tek će se pokazati, ali izvesno je da ih je pozvala Alpina, što nam je potvrđeno i u ministarstvu Milutina Mrkonjića, koji se prilikom proslave spajanja mosta kod Beške veselio plešući stiskavac, uz muziku Vlade Georgijeva, sa direktorkom Alpine Nevenkom Sinđić. "Ministar je prisustvovao slavlju prilikom zatvaranja mosta kod Beške, gde je podelio radost sa okupljenima što je jedan veliki projekat blizu završetka. Veselili su se i plesali svi. A u Dimitrovgradu je obišao radove, pa je kratko prisustvovao i koncertu Ilde Šaulić i Vlade Georgijeva, koji je propratilo 300 ljudi, a događaji su organizovani pod pokroviteljstvom Alpine, koja je želela da za Uskrs priredi zabavu svojim radnicima i meštanima. Odakle novac, zaista ne znam, to pitajte Alpinu", poručili su iz kabineta ministra za infrastrukturu.

Ministar je, inače i sam zaplesao na ovom mini-koncertu. A meštani Dimitrovgrada prenose da se na zabavi nije štedelo. Najsavremenije ozvučenje, velika bina i plato ispred, uz tri transparenta - na dva je pisalo Alpina, a na jednom “Mrko, majstore!”.

U ovoj kompaniji juče nisu želeli da govore kojim su novcem finansirali ovaj “hepening”, da li o sopstvenom trošku ili parama koje su građani Srbije dobili od Evropske banke za obnovu i razvoj i da li su mogli pametnije da ih iskoriste. Portparol ove kompanije Miljana Backović juče nam je rekla da nije ovlašćena da daje izjave (?!) i da zovemo portira (!!!), izdiktiravši nam fiksni broj telefona. Na pitanje koji je onda tačno njen posao za koji prima platu, kao i ko je platio koncert, dobili smo dogovor: "Ja o tome ne govorim".

Portir nam je rekao da je ista portparolka odsutna, pa nas je prebacio na savetnicu direktora, koja je takođe poručila da ne daje izjave...

Austrijska kompanija Alpina, osim gradnje Koridora 10 od Pirota do Dimitrovgrada, vredne više od 30 miliona evra, “proslavila” se poslom sa mostom kod Beške, gde je ugovoreni datum probijen za tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: