Prosveta za sad ne nastavlja štrajk

Predsjednik Unije sindikata prosvjetnih radnika Srbije Leonardo Erdelji kaže da razgovori predstavnika sinidkata i Vlade intenzivno traju.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 19.04.2011.

17:43

Default images

On dodaje i da se za sada ne razmišlja o nastavku štrajka.

“Radna grupa za praćenje sporazuma koji smo potpisali radi svoj posao, pripremaju se izmene zakona i potpisivanje aneksa ugovora”, rekao je Erdelji.

Predsednik Granskog sindikata prosvetnih radnika Nezavisnost Tomislav Živanović rekao je da očekuje da aneks ugovora bude potpisan posle uskršnjih praznika, odnosno do 30. aprila.

Sporazumom o prekidu štrajka koji su krajem marta potpisali predstavnici tri reprezentativna sindikata prosvete i Vlade Srbije, predviđeno je potpisivanje aneksa ugovora kojim će se precizirati procenti i dinamika povišice plata prosvetara do kraja godine.

Sindikati su prekinuli štrajk 1. aprila i najavili da će do 20. aprila razmotriti da li će njihov protest biti nastavljen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: